Днес пловдивският Апелативен съд освободи 32-годишния Изет Петелов срещу парична гаранция

...
</TD
>Днес пловдивският Апелативен съд освободи 32-годишния Изет Петелов срещу парична гаранция
Коментари Харесай

Пловдивският апелативен съд пусна под парична гаранция Изет Петелов

Днес пловдивският Апелативен съд освободи 32-годишния Изет Петелов срещу парична гаранция в размер на 3000 лв., съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

Магистратът Веселин Ганев показа, че съгласно него Петелов няма да се укрие, защото живее на непрекъснат адрес в село около Гоце Делчев, работещ е и се грижи за двете си деца. 

Прокурор Добринка Калчева съобщи, че защото е сменил автомобила си след мястото на престъплението, това, че е декларирал, че е желал самичък да се съобщи в полицията, не й е вдъхнало доверие. Предал се е самичък чак когато е видял, че различен избор няма. 

Адвокатът на Петелов Тодор Петрелийски сподели, че няма по какъв начин да има заплаха Петелов да се укрие, защото в никакъв случай не е напускал територията на България и няма защо съда да има подозрения, че би се укрил отвън граница. Той акцентира на положителните характерности на Петелов - че се грижи за фамилията си, работи и живее на непрекъснат адрес, като в никакъв случай не го е сменял.

" Много съжалявам за случилото се и ще ви помоля да ми дадете най-леката допустима мярка, която съгласно съда е обективна ", добави Петелов. 32-годишният ще може да излезе на независимост, откакто паричната гаранция е платена от роднините му. 

Тази година на 28 януари в пловдивския квартал " Столипиново " Петелов по несъобразителност аргументи гибелта на 59-годишния пешеходец Киро Атанасов.  Петелов доставял картофи с буса си, и е избягал от мястото на престъплението, а потърпевшият е умрял в болница няколко часа след случая. Виновникът е арестуван още същия ден в Гоце Делчев, като авансово е сменил автомобила си в опит да прикрие следите си.

На 1 февруари му бе сложена най-тежката мярка за неотклонение " задържане под стража " от Пловдивския областен съд.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР